Hypotheekakte

De meeste huizenkopers sluiten een hypotheeklening af bij de bank om hun huis te financieren. Een hypotheek afsluiten is geen gemakkelijk proces. Het gaat om veel geld. U start met de aanvraag van een hypotheekofferte. Is deze akkoord, dan stuurt u de hypotheekofferte ondertekend terug en heeft u de tijd om benodigde documenten aan te leveren. Op basis van alle gegevens geeft de bank goedkeuring. Pas dan kan de hypotheekakte passeren bij notaris Houtepen.

Soms wordt er voor het kopen van een huis geld geleend van bijvoorbeeld de ouders. Ook dan is het belangrijk dat er een geldleningsovereenkomst is opgesteld. Hierin worden niet alleen de belangen van de geldschieter vastgelegd, maar ook die van u. Vanzelfsprekend is ook in dit geval de fiscale kant een belangrijk aandachtspunt. Notaris Houtepen helpt u graag met het opstellen van een geldlening overeenkomst en het vastleggen daarvan in een notariële akte.

Passeren van hypotheekakte
De hypotheekakte stelt één van onze deskundige medewerkers voor u op. En natuurlijk leggen we rustig uit waar u voor tekent, omdat in een hypotheekakte regels met juridische gevolgen voor u zijn opgenomen. Dan bekijken we ook of het nodig is om uw testament of samenlevingscontract aan te passen. Een samenlevingscontract is niet verplicht als u voor het eerst samen een huis koopt, maar wordt wel aangeraden.

Hypotheekakte en leveringsakte
Op de dag dat u de hypotheekakte tekent bij notaris Houtepen, tekent u ook de  leveringsakte voor uw huis of appartement. Lees meer over de leveringsakte.

Download hier de brochure 'Woning kopen'

Download informatieblad hypotheekakte